Aurora Gómez

Aurora Gómez

Aurora Gómez

Biografia
Aurora Gómez Cano

Treballadora bancària, sindicalista, comunista i feminista. (L’Hospitalet de Llobregat, 12 de juny de 1951- Barcelona, 6 de setembre de 2006). Va connectar amb la Comissió Obrera del Banco Guipuscoà el 1972, i va participar en la Coordinadora local de Banca de Barcelona, on va ser escollida enllaç sindical per les Candidatures Unitàries i Democràtiques, el 1975, en les darreres eleccions del Sindicat Vertical.

El 1973 va ingressar al Partit Socialista Unificat de Aurora Gómez

Catalunya, i el 1974, com a membre d’aquest partit, va ser detinguda i empresonada durant uns mesos a la presó de dones de Trinitat Vella. El 1975 va formar part del Comitè de Barcelona del PSUC, dins de les comissions del moviment obrer i de la dona. A partir de llavors va participar en el moviment feminista,  va formar part del grup de dones de CCOO i va mantenir la seva vinculació sempre amb el grup de Ca la Dona.

El 1978 va ser membre de l’executiva de la CONC i des daleshores i fins  al 1994 va estar a la seva direcció. A partir del III Congrés del sindicat, celebrat el 1984, va ser secretària de la dona de la CONC, càrrec que va deixar el 1995 per passar a presidir la cooperativa d’habitatges socials Habitatge Entorn entre 1994 i 2002.

Font: Biografies Obreres. AHCO

Anuncios

No comparto lo que dices, pero defenderé hasta la muerte tu derecho a decirlo.

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s